Ski i Canada

Massere af muligheder for skirejser i Canada

I den vestlige del af de canadiske Rocky Mountains ligger et af de mest fantastiske skiområder Canada har at tilbyde. Banff området har ikke mindre end 3 skisportssteder inden for 1 times kørsel.

The Rocky Mountains berømte meterdybe Champagne Powder

ski i canada

Sneen i The Rocky Mountains er pulversne, helt anderledes end hvad vi er vant til hjemme i Europa, det er luftigt og så tørt at du ikke engang kan lave en snebold ud af det, men det er helt fantastisk at stå på ski eller snowboard i, desuden falder der flere meter sne i løbet af deres meget lange skisæson, som normalt allerede plejer at starte i

slutning af oktober- start november, og helt frem til slutning af maj.

Ski eller snowboard ferie for alle i The Canadian Rockies

De tre skisportssteder kan tilbyde lidt af hvert, alt fra brede boulevarder, fantastiske off-pister som man næsten kun kan drømme om, hyggelige små skovpister, til de vildeste double black diamond og freeride zones.

Mount Norquay, som bliver set som familiestedet, her er udvalget af pister ikke nær så stort, men udover ski og snowboard kan de tilbyde noget som hedder Tubing, hvor man bliver skubbet ned af en bane lavet af sne i en donut, ligesom dem man kan spænde bag sin båd. Hos Mount Norquay er der noget for alle, og der er det som ligger tættest på byen Banff, faktisk ikke andet end en lille køretur på små 15 minutter hvis man selv har en bil, ellers går der også gratis transport fra forskellige steder i Banff.

Bevæger man sig lidt længere væk fra Banff og kører ind i bjergene finder man Sunshine Village (SSV), et af de eneste steder i Canada hvor der er On-hill hotel, altså ski-in ski-out. SSV har et område som gælder over hele 3 bjerge, og for at komme op til ”midten” af skicenteret, skal med en 20 minutter lang gondoltur til toppen og centeret af skisportsstedet. De kan tilbyde alt fra grønne begynder pister til double black diamond. Derudover har de også diverse ”parks” fordelt over deres område. Hos SSV finder man et af verdens top-10 mest skræmmende og udfordrende freeride zones – så hvis man søger et adrenalin-kick eller gode off-pist, eller som de kalder det; backdoor, så er SSV helt sikkert stedet for dig.

Endelig er der Lake Louise Ski Resort, det er beliggende ca 1 time fra byen Banff, og der er også overnatningsmuligheder lige i nærheden af skicenteret. Da dette skicenter er spredt ud over forskellige bjerge, ligesom hos SSV, men ikke har overnatningsmuligheder på skicenteret, er der masser af dyreliv, så når man sidder i liften på vej for at prøve en af dem mange pister Lake Louise har at tilbyde, kan man udover at nyde den spektakulære udsigt over Lake Louise området, være heldig at se noget dyreliv ude i de uberørte skovområder.

Bylivet

Hvis man er ung og gerne vil i byen og opleve nattelivet i Canada, har Banff masser at tilbyde, da det er en by som tydeligt er præget af de mange unge internationale mennesker som kommer for at arbejde hos de forskellige skicentre. Der er alt fra karaoke-Tuesday hos Wild Bill’s legendary Saloon til vine-Wednesday hos Rose & Crown til Sunday Funday hos Dancing Sasquatch.