Presse

Pressemeddelelse

Skiturister sagsøger østrigsk regering – Trodsede Covid-19 og holdt afterski-barer åbne

Tusindevis af gæster havde corona med hjem efter skiferie i Tyrol, nu skal regeringen stå til regnskab for deres beslutning.

De corona-smittede skiturister der vendte hjem til Danmark i marts satte for alvor gang i pandemien i Danmark. Der er flere familier der mistede familiemedlemmer som følge af corona på skisportssteder i Østrig. Minimum 32 patienter er afgået ved døden.

Sagen lyder på at myndighederne nægtede at lukke skidestinationerne, selvom de var bevidste om at flere var smittede med covid-19. Den østrigske organisation for forbrugerettigheder, VSV har undersøgt sagen og mener at myndighederne fortsat holdte åben, for ikke at miste den enorme økonomiske gevinst ski-barerne omsætter for i denne periode. Myndighederne mener at de ikke vidste hvor slemt corona-udbruddet var.

Men flere advokater har fundet frem til at regeringen var klar over smitten uger før, der blev foretaget nogen indgreb og restrektioner.

Den. 7 marts oplyses at en bartender på en stor afterskibar er positiv med virussen. Denne advarsel tages med et gran salt, og festerne fortsætter uden restrektioner. Skisportsområderne bliver først endegyldigt lukkede gradvist i perioden 12-19 marts.

Der ankom busser med corona virus til Danmark. Den langsomme reaktion fra regeringens side gjorder at evakueringen blev foretaget i busser der var tætpakkede med mennesker. Her Oxandrolone cost var smitte faren særligt stor og det estimeres at mange flere turister er blevet smittet i forbindelse med evakueringen.

Det er særligt i skisportsbyen Ischgl, hvor særligt mange danskere blev smittede. Også skiområderne i St. Anton, Paznauntal, Sölden og Zillertal var hårdt ramt. 99 danskere fra disse steder har skrevet under på at være med til at sagsøge østrigsk regering for manglende indgreb. Samlet set har 6151 underskrevet dokumentet vedrørende sagsøgningen, hvor erstatningskravet lyder på 750.000 kr.

 

Martin Hargaard

Kontakt:

Navn: Martin Hargaard

Mail: mhargaard@hotmail.dk

Tlf: 60190224

Facebook

LinkedIn